Koninginnenacht de sleutel vergeten

Het was koninginnennacht 2016 en ik besloot uit te gaan in Amsterdam. Zelf woon ik iets buiten Amsterdam, maar ik kon gelukkig slapen bij een vriend van me die wel zijn eigen kiet heeft in Amsterdam. Het was een heel leuke nacht. We zijn dan ook de hele nacht door gegaan, en het was dus ook al 14 uur ’s middags de dag er na, Koninginnedag, dat wij er achter kwamen dat de sleutel van zijn huis weg was. Dat werd onherroepelijk de 24 uur service van slotenmaker Amsterdam bellen voor het openmaken van de deur.

We zijn naar de friettent op de hoek gegaan om te vragen of wij de telefoon mochten gebruiken. Dat mocht. We hadden bedacht dat slotenmakers vandaag niet actief zouden zijn, en als dat wel zo zou zijn dat het heel lang zou duren voordat ze er waren, maar toch besloten wij een slotenmaker uit Amsterdam te bellen.

Tot onze verbazing zou er meteen een slotenmaker naar ons toe komen, die ons uit de brand zou komen helpen. We bleven toch een beetje pessimistisch bij de friettent hangen, bestelde wat te drinken en keken  vanuit de friettent naar het huis waar de slotenmaker naar toe zou komen.

We schaamden ons een beetje toen we 30 minuten later in bed lagen. De slotenmaker was binnen 15 minuutjes bij ons, en had de deur binnen een mum van tijd open.  Een vriendelijke, vrolijke man was het die ons hielp. Namens mijn vriend en mij, nogmaals bedankt!

Post navigation