Sleutel van de voordeur vergeten

Het was een stormachtige zaterdagmiddag toen ik uit mijn werk thuis aan kwam. Toen ik weg ging waren mijn beide ouders nog thuis, dus ik had bedacht dat ik mijn sleutels niet mee had moeten nemen.

Toen ik thuis aankwam waren mijn ouders echter niet meer thuis. Oeps! Gelukkig hebben we een reserve sleutel voor de achterdeur verstopt in de achtertuin. Het was al donker buiten, en het onweerde dus het zoeken naar de sleutel kostte wat meer tijd dan normaal. Binnen de 5 minuten die ik aan het zoeken was geweest, was ik drijfnat geworden. Ik begon het net koud te krijgen toen ik iets zag glinsteren en eindelijk de sleutel had gevonden.

Mezelf verheugend op de kop cup a soup die ik zou zetten als ik eindelijk binnen was, stak ik de sleutel in het slot. Maar  het slot ging open, maar de deur niet! Oh nee! Mijn ouders hadden de deur met het opzetslot  die aan de binnen kant zat op slot gedraaid. Wat nu?

Ik stormde snel de schuur in, en belde meteen mijn moeder op om te vragen waar ze was. Mijn moeder vertelde dat zij en mijn vader op bezoek waren geweest bijeen vriendin in Tilburg maar dat zijn in de file stonden en het eerste uur nog niet thuis aan zouden komen.  shit! Ik hing op en begon het best wel koud te krijgen in de schuur.

Ik besloot aan te bellen bij de buurvrouw, om te vragen of ik bij haar binnen kon wachten totdat mijn ouders thuis aan zouden komen. Het mocht. Daar belden we met slotenmaker Tilburg om onze deur snel weer schadevrij te openen.

Mijn buurvrouw was een vriendelijke, iet wat verstrooide oude dame. We dronken wat warme chocolade melk met slagroom en speelde een spelletje Scrabble. Pas toen de slotenmaker wegging bedacht mijn verstrooide buurvrouw dat zij ook de sleutel van ons huis had.

Post navigation