Wasmachine maakt raar geluid

Een wasmachine die rare geluiden maakt, kan verschillende oorzaken hebben. Soms kun je aan het geluid al een beetje horen of er iets aan de hand is en wat er dan aan de hand is. Een wasmachine maakt veel herrie tijdens centrifugeren. Dit is normaal. Een wasmachine kan ook een tikkend geluid maken tijdens het draaien. Dit is dan meestal ook gewoon een knoop of een rits die tegen het glas tikt van het deurtje. Dan is er dus niks aan de hand. Dit is ook niet schadelijk. Is er wel echt wat aan de hand dan adviseer ik de WitgoedReparatieCentrale.nl te bellen. Zij repareren uw wasmachine snel en tegen een redelijk tarief, elke dag van de week bij u thuis.

Maar goed… een raar geluid vanuit de wasmachine. Dit tikkend geluid kan betekenen dat er iets klem zit in de wasmachine. Dit kan wel schadelijk zijn voor de wasmachine. Het kan zijn dat er een BH beugel door de gaatjes in de trommel is gekomen en nu achter de trommel vast zit. Dat maakt dan herrie. Dit is erg slecht voor de wasmachine.

Wat er ook aan de hand kan zijn, is dat de wasmachine niet waterpas staat en/of de was ongelijk verdeeld is. De wasmachine kan dan bij wijze van spreken gaan stuiteren en van zijn plek komen. Dit zal een heel hard geluid maken. De fabrikant beschermt hiertegen door een groot betonblok in de wasmachine te stoppen. Toch kan het gebeuren als de was ongelijk verdeeld is. Als je onderin de wasmachine alleen maar sokken hebt en bovenin alleen maar handdoeken, dan komt dit probleem wel eens voor.

Ook kan er wel eens iets vast komen te zitten in de wasmachine. Tussen de rubbers bijvoorbeeld. Het is dan belangrijk om de wasmachine zo snel mogelijk te stoppen. De wasmachine kan hier namelijk echt kapot van gaan. Als dit gebeurt moet je zo snel mogelijk een monteur bellen. Soms kan dit namelijk echt heel veel geld gaan kosten. Een nieuw wasmachine is dan soms goedkoper dan een reparatie.

Post navigation